sâmbătă, 30 martie 2013

CIGRE B5 - Sibiu, 28 martie 2013


 
Întâlnirea grupului de specialiști PRAM, sau altfel spus B5, din cadrul CIGRE – Comitetul National Român a fost una dintre cele mai reușite întâlniri de acest gen la care am participat în ultimii ani. Întâlnirea a fost de fapt o adevărată conferință,gazduită de Sucursala Transelectrica Sibiu împreună cu Sucursala Smart Sibiu.
Reușita a venit în primul rând prin numărul de participanți (cca 70) veniți din toată țara și chiar din străinătate (Austria), reprezentând cei mai importanți actori din zona energeticii românești. Cei mai mulți sunt vechi cunoștințe, specialiști care se întâlnesc frecvent prin natura obligațiilor lor de serviciu prin telefon, fax sau e-mail dar rareori reușesc să se vadă ”față în față”.

Reușita a venit prin conținut. Lucrările au fost nu numai interesante, dar au și fost prezentate cu mult profesionalism, cu atenția și respectul cuvenit pentru auditori. Numitorul comun al prezentărilor a fost împărtășirea experiențelor și învățămintelor. Cum rareori se întâmplă, fiecare prezentare a continuat într-un dialog viu al autorilor cu cei prezenți, întrebările și comentariile subliniind interesul tuturor pentru subiect.

Reușita a venit prin atmosferă, care a depășit binișor calificativul de ”amicală”. A fost de-a dreptul una de familie, în care toți cei prezenți se respectă și se prețuiesc. În care toți au fost atenți să învețe de la ceilalți dar și să împartășească din ceea ce știu.

Reușita a venit prin organizare. Chiar dacă nu pare un lucru complicat, organizarea unei asemenea întâlniri consumă timp și presupune răbdare și perseverență.

Dacă mai punem că atunci când ne-am despărțit aveam deja cu toții nerăbdarea de a ne revedea data viitoare, avem încă o dovadă dacă mai era nevoie, că totul a fost o reușită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu